Inloggen

Universiteitsmuseum Utrecht

Lange Nieuwstraat 106, 3512 PN Utrecht

Welkom in de Oude Hortus van Utrecht, waar de ginkgo’s letterlijk en figuurlijk centraal staan. De Oude Hortus en het Museumcafé zijn onderdeel van het Universiteitsmuseum. Het Museumcafé is dé plek voor een goede kop koffie, een lekkere lunch of een gezellige borrel.

Bij het Museumcafé werken wij met seizoensgebonden producten en lokale leveranciers. In de museumtuin eet je onder de 260 jaar oude ginkgo een lekkere seizoensalade en drink je een alcoholvrij biertje van een lokale Utrechtse brouwerij. Of je drinkt er ginkgo thee met honing van Hortusbijen met een vegan carrot cake. Authentieke smaken in een nieuw jasje gepresenteerd, met een duidelijke verwijzing naar de Oude Hortus.
Het assortiment is voor jong en oud en de hele dag. Koffie met taart voor de tuinbezoeker. Gezonde lunch voor de familie en eventueel een ‘guilty pleasure’ zoals poffertjes met poedersuiker als opa en oma hun kleinkind trakteren. Lekker borrelen na een bezoek aan het museum met een lokaal biertje en Oude Grachtkaas voor de volwassen bezoekers.

Over het Universiteitsmusem
Het nieuwe UMU is hét museum voor iedereen die nieuwsgierig is. In dit vernieuwde familiemuseum krijg je een kijkje onder de motorkap van wetenschap en word je zelf een onderzoeker. In UMU en de Oude Hortus is van alles te doen en te zien. Er zijn vijf nieuwe tentoonstellingszalen en er zijn regelmatig workshops en onderzoeksactiviteiten.
In het Universiteitsmuseum gaat het niet zozeer om overdragen van kennis, maar over het wetenschappelijk proces, de impact van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van begrip voor hoe wetenschap werkt.
Vineyard Company B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.